Продукти

Партньори

Контакт

Тел.: 0893358866
Мобилен: 0879465072
E-mail: perfektmebel.sofia@gmail.com
обзавеждане за баниКухни
спални ковано желязо
кухни

Как да изберем правилния офис стол?

Да работиш в офис означава да прекарваш огромна част от времето си седейки – позиция, която поражда стрес в областта на гръбнака и цялото тяло. Затова, за да избегнем проблемите е важно да разполагаме с ергономичен офис стол, който да спомага за правилната стойка и физически комфорт по време на работа.

Какъв е най-добрият ергономичен стол?

Има много видове ергономични столове, подходящи за офис. Нито един от тях обаче не е непременно най-добрият. Следващите няколко толкова важни акцента биха помогнали на всеки да намери най-подходящия за своите индивидуални нужди офис стол. Това се отнася не само за традиционния офис стол, но и за всички негови алтернативи, които може би са предпочитани от хора, прекарващи повече от 8 часа на работното си място.

Има няколко неща, които всеки ергономичен стол трябва да притежава:

Височина на седалката

Височината на стола би трябвало лесно да може да се регулира. Най-подходяща за повечето хора височина е от 16 инча (40,60 см.) до 21 инча (53,30 см.).

Широчина и дълбочина на седалката: Широчината и дълбочината би трябвало да осигуряват нобходимото удобство на всеки. Обикновено стандартът е 17-20 инча (50.80 см.). Дълбочината на седалката трябва да е достатъчна, за да осигури позиция на гърба точно до облегалката, като остави приблизително от 2-4 инча (10.16 см.) разстояние между задната част на колената и седалката на стола.

Опора за гърба

Опората за долната част на гърба е много важна. Гръбнакът има извивка навътре и дългото седене без опора предизвиква изгърбване, което променя естествената извивка на гърба.

Облегалката: Тя трябва да бъде 12-19 инча (около 48 см.) широка. Ако е отделена от седалката, би трябвало да може да се регулира нейната височина и ъгъл. Ако седалката и облегалката на офис стола се сливат като една част от него, тогава облегалката трябва да се регулира под ъгъл напред и назад, със стопиращ механизъм, предпазващ от прекален наклон, ако работещият вече е избрал най-удобната за него позиция.

Материалите

Те трябва да са достатъчно плътни и меки, за да осигуряват удобство при по-продължително седене.

Подлакътниците: Подвижни и регулируеми, те трябва да позволяват на ръцете и раменете да отпочиват. Горната част на ръцете и лактите ще са в удобна позиция на почивка, докато китките и долната част на ръцете са заети с писане на клавиатура например.

Мобилност: Предпочитаният офис стол би трябвало да може да ви отведе във всеки ъгъл на офиса и да ви завърти на 360 градуса, за да достигнете желаната цел без да ставате от него.

Продукти

Предлагани продукти към Как да изберем правилния офис стол?

 

Търсене в сайта

Вашето меню

басейни

Изберете език

Къща