Продукти

Партньори

обзавеждане за баниКухни
спални ковано желязо
кухни

Цветовете в офис обзавеждането

Цветовете имат важно въздействие върху физическото и психологическото състояние на човека. Нюансите на предметите предават информация, подобряват настроението, влияят на поведението и спомагат за възприемането на околния свят.

До скоро цветовете, които се използваха за изработката на мебелите и изграждането на интериора в офиса, бяха основно нюанси на бежово и сиво. Целта на тези цветови гами беше да не дразнят и разсейват погледа на служителите и максимално много хора да се чувстват комфортно и съответно да бъдат по-продуктивни. Според проучванията обаче тези цветове допринасят за по-бързата уморяемост на служителя, създават чувство за потиснатост и монотонност и в резултат работоспособността му нямалява.

Съвременните фирми за мебели, отчитайки важната роля на правилният избор на цветове за създаване на подходяща атмосфера, динамична работа и предвид изследванията, осъвременяват цветовите схеми на офис обзавеждането. Тъй като основната цел е създадаването на оптимални условия за работа и служителите да бъдат максимално производителни, рамките се разчупват и цветът навлиза в офиса като средство за решаване на интериорното пространство и мебелите.

В момента фирмите за офис обзавеждане предлагат три основни категории при решаване повърхностите на мебелите:

- неутрална (основна) цветова схема

Тя включва нюанси за офис мебелите в класическото бежово и сиво, но са добавени сребристо и титан, които служат като основа за различни комбинации. Подходящи са за елегантни офиси, като създават чувство за чистота и стабилност.

- декоративна цветова схема

В нея се включват мебели в дървесни декори – натурален и парен бук, ясен, клен, круша, светла череша. Преобладават класически топли и земни нюанси, които внушават спокойствие и хармония в “естествения” офис.

- схема на ярките цветове

Офис мебелите при нея са решени в зелено, синьо, жълто, червено и тъмни дървесни декори (орех, калвадос, тъмна череша). Тя е подходяща за динамични офиси, изпълнени с творчество, жизненост и агресия.

Търсене в сайта

Вашето меню

басейни

Изберете език

Къща